keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Mango-juustokakku

Tämä ohje voi olla jo täällä blogissa, mutta ajattelin tehdä tästä kakusta uuden postauksen. Oon tehnyt mango-juustokakkua monta kertaa ja tää on muistaakseni eka juustokakku jota oon syönyt ja leiponut. Muistan kuinka ekoilla leipomiskerroilla turhautti se, etten saanut liivatetta kunnolla liukenemaan vaan kakkuun jäi paakkuja. Nyt ei onneksi ole ollut sellaista ongelmaa. 

Juustokakkujen ohjeet ovat mun mielestä yksinkertaisia, mutta ainoastaan se odottelu kerroksien välillä on tyhmää. Ainakin jos kakku on tarkoitettu heti syötäväksi, niinkuin tämä. Tämänkin ohjeen osaan jo ulkoa, mutta noi ainemäärät piti tarkistaa ohjeesta. Tohon mango-kerrokseen olisi voinut laittaa enemmän pilttiä, sillä siitä tuli mielestäni liian ohut. 
Katsoin ohjeen täältä ja ohje oli muuten hyvä, mutta tosiaan laittaisin enemmän sitä mangopilttiä. Kirjoitan alas vähän erilailla kuin ohjeessa, mutta näin itse tein.

pohja :
200g Digestive keksejä
75g voita

väliosa:
4 liivatelehteä
n. 400g tuorejuustoa (mulla oli toinen sitruunan makuista ja toinen maustamaton)
1dl sokeria
3tl vaniliinisokeria
3dl kuohukermaa
2rkl kiehuvaa vettä

pääliosa:
2dl tai enemmän mangososetta
2 liivatelehteä
2rkl kiehuvaa vettä


IMG_9123 

1. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Käyttämäni irtopohjavuoka on halkaisijaltaan 26cm.

2. Murskaa keksit esimerkiksi muovipussissa kaulimen avulla tai tehosekoittimella? En oo varma miksi tota kutsutaan, jossa on toi kansi, mutta kuva alhaalla. Sulata voi ja sekoita se keksimuruihin. Painele keksivoi-sekotus irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin väliosan valmistuksen ajaksi.

IMG_9130 IMG_9126 IMG_9133

3. Laita liivatelehdet kylmään veteen n. 5min. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää tuorejuusto, sekä sokerit. Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä ja sekoita hyvin. Lisää liivate seokseen samalla sekoittaen. Laita seos vuokaan ja anna hyytä jääkaapissa vähintään pari tuntia.

IMG_9134 IMG_9135 IMG_9136 IMG_9137 IMG_9141

4. Laita liivatelehdet kylmään veteen n. 5min. Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä ja sekoita hyvin. Lisää mangososeiden joukkoon ja sekoita. Lisää tuorejuusto-osuuden päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia. 


IMG_9142 IMG_9144

Kertokaa mitä pidätte tälläisistä postauksista! Ja ootteko kokeillut tätä tai aijotteko kokeilla?

2 kommenttia:

  1. Lopputulos näyttää hyvältä. Onko Piltin mangosose hyvää? Mä käytän Bonnen mangososetta ja se on herkkua. Maustamattoman Alpro jogurtin kanssa ihanaa =)

    VastaaPoista