keskiviikko 17. syyskuuta 2014

"oreo-nutella cheesecake"

Maria: Leivottiin tänään koulun jälkeen Stefanin kanssa oreo-nutella juustokakku. Sain jonkun inspiraation tähän kakkuun kun mua teki mieli oreoita.. En oo koskaan maistanut nutellaa, jota monet ihmettelee. Oon kuitenkin kuullut että se on hyvää. En löytänyt ohjetta suomeksi, joten päätettiin Stefanin kanssa leipoa ilman ohjetta. Ja koska tässä ei niin paljon leipomista ollut niin hyvinhän se meni. Koska Oreoita, ei oikein myydä suomessa niin joku on sanonut että lidlissä myytävät "neoni" maistuu samalta. Käytiin sitten lidlissä koulun jälkeen ja etittiin samalla nutellaa. Siellä ei ollut sitä oikeata nutellaa, mutta löydettiin yhtä mikä maistui ihan samalta. Joten nyt voin sanoa että oon maistanut nutellaa, vaikkei ihan oikeaa merkkiä ollutkaan :´).
Tässä nyt jonkinlaiset ohjeet tähän.

Tarvitset:

pohja
• Oreoita / Neoneita, Dominotkin käyvät hyvin. n. 20 kpl
• voita n. 100g tai yli

tuorejuusto-osio
• tuorejuustoa n. 400g. (meillä oli jtn 350g)
• kuohukermaa n. 1,5-2dl
• sokeria (oman maun mukaan)
• liivatelehtiä n. 5 kpl tai alle

päällys
• Nutellaa (sopivasti, meillä meni varmaan jtn 2dl?)
• kermaa 0,5dl
• liivatelehtiä 2kpl

Vuoraa irtopohjavuoka tai muu vuoka leivinpaperilla. Murskaa keksit muvipussissa kaulimen avulla. Sulata voi ja sekoita se murskattujen keksien kanssa. Painele keksivoi-seos vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin kovettumaan vähäksi ajaksi. 
IMG_0016 IMG_0017 IMG_0018 IMG_0021

Vatkaa kerma ja lisää tuorejuusto. Lisää sokeria maun mukaan. Meillä oli vähän liian vähän sokeria, joten se oli aika hapanta. Mutta se kyllä sopii makean pohjan ja päällysen kanssa. Lisää liivatteet ohuena nauhana ja sekoita. (Anna liivatteiden olla ensin pari minuuttia kylmässä vedessä, kiehauta vettä tai jtn muuta nestettä esim mehua. Lisää liivatteet yksi kerrallaan ja sekoita hyvin ja nopeasti että ei jää paakkuja). Levitä täyte pohjan päälle ja jääkaappiin. Me annettiin ton olla jääkaapissa vaan alle tunnin ja se oli hyvä.

IMG_0023 IMG_0024 IMG_0037

Sitten päällys. Vatkaa ensin kerma. Lisää nutellaa joukkoon niin paljon kun haluat. Me ei laitettu ihan koko purkkia, mutta tosta tuli just hyvä. Sitten pari liivatetta ja jääkaappiin. Stefanin piti lähteä joten toi ehti olla jääkaapissa ehkä vaan 10min, mutta oli jähmettynyt jo aika hyvin. Tässä meni paljon vähemmän aikaa kun yleinsä jos oon tehnyt juustokakkua.

IMG_0041 IMG_0042 IMG_0043
IMG_0046
IMG_0047 IMG_0049

IMG_0039
Kokeiltin kans laittaa tota tuorejuusto-seosta ja nutellaa tollasseen keksin sisälle... ja oli muuten hyvää ♥

En ollut koskaan aikasemmin siis koklannut tätä, mutta varmastia aijon tehä joskus uudestaan. Tää oli tosi helppo tehä, vähän kalliit ainekset mutta... Tää on tosi makeeta, joten tätä ei voi hotkaista ihan samantien, mutta ehkä se on vaan hyvä.

Kertokaa mitä piditte tästä postauksesta ja aijotteko ehkä kokeilla :)

♥: Maria

4 kommenttia:

  1. Keksit on myös helppo murskata tommosella nuija kaulimella ihan vaan jonkun kulhon pohjalla. Mää oon yleensä tehnyt niin, koska muuten on se vaara, että muovipussiin hajoaa ja keksit leviää pöydälle 😊😊😊

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköinen postaus + kivat kuvat....syksyn sateisina ja pimeinä iltoina on aikaa kokeilla uusia kotikokki/leipuri tuotoksia : ) Toi yllätti ku muutit Helsinkiin niin viihdyt kotonakin juuri näiden puuhien parissa mistä blogissa kerrotkin. Joku muu viettäisi kaiken aikansa kaupungilla ostareiden kulmilla kavereiden kanssa, sulla ihanat ajanvietteet, ja sillee. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos :) mä en kyl ookkaan sellanen hirmu ostari-hengailija :D

      Poista
  3. mitä ihotuotteita käytät ku sun naama on nii finnitön? (oon kateelline, itelläni otsassa ja leuassa iha kiitettävästi finnei ja oon sua vuoden nuorempi) mutta joo oot tosi ihanan ja aidon tuntune blogissa ja videoissa!<3 miks aiju ei oo nyt postaillu? :) Onks sul luonnonkiharat hiukset?

    VastaaPoista